هشدار گلکسی ریسرچ در مورد نگرانی‌های پایداری برای رول‌آپ‌های لایه دوم بیت‌کوین

هشدار گلکسی ریسرچ در مورد نگرانی‌های پایداری برای رول‌آپ‌های لایه دوم بیت‌کوین
۱۶ مرداد ۱۴۰۳

گزارش‌هایی که اخیرا به‌واسطه شرکت گلکسی ریسرچ (Galaxy Research) منتشر شده، نگرانی‌هایی را درباره پایداری بلند مدت راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری لایه دوم بیت‌کوین، به‌ویژه رول‌آپ‌ها مطرح کرده است.

اگر بخواهیم به یک تعریف ساده، جامع و کامل از مفهوم رول‌آپ بپردازیم، می‌توانیم بگوییم رول‌آپ‌ها ابزاری هستند که کمک می‌کنند تراکنش‌های بیت‌کوین سریع‌تر، ارزان‌تر و تا حدممکن غیرمتمرکزتر انجام شوند.

دلایل اصلی نگرانی شرکت گلکسی ریسرچ

در این قسمت قصد داریم نگرانی‌هایی که شرکت گلکسی دیجیتال در رابطه با موضوع رول‌آپ‌ها مطرح کرده است، بیان کنیم.

مقیاس‌پذیری:

یکی از مسائل عمده، توانایی رول‌آپ‌ها در مدیریت حجم زیاد تراکنش‌هاست. این مسئله می‌تواند منجر به کندی و کاهش کارایی شبکه شود.

هزینه‌ها:

با افزایش حجم تراکنش‌ها، هزینه‌ یا کارمزدهای مربوط به استفاده از رول‌آپ‌ها نیز افزایش می‌یابد. این می‌تواند بهره‌وری اقتصادی این فناوری را زیر سوال ببرد.

در بحث هزینه‌ها نیز دو نگرانی که مطرح شده به شرح زیر است:

🔸هزینه‌های بالا و فضای محدود بلاک: فضایی که هر بلاک بلاک‌چین بیت‌کوین در اختیار دارد معادل 4 مگابایت است که مقدار آن غیرقابل تغییر و محدود می‌باشد. این محدودیت در فضای بلاک می‌تواند چالش بزرگی را برای رول‌آپ‌هایی که قصد دارند از شبکه به عنوان یک لایه دسترسی به داده (Data Availability) استفاده کنند، ایجاد کند.
در زمینه شبکه‌های بلاک‌چین و مخصوصا رول‌آپ‌ها Data Availability یا همان (DA)، به دسترسی و قابلیت اطمینان از داده‌های تراکنش‌ها اشاره دارد که برای پردازش و تایید آنها ضروری است.
رول‌آپ‌ها به ویژه آنهایی که از دانش صفر (ZK) استفاده می‌کنند، هدف دارند که داده‌های خود را به بلاک‌چین امن لایه اول بیت‌کوین متصل کنند. این ارسال داده‌ها می‌تواند 10 درصد از فضای هر بلاک را اشغال کند. به عبارتی می‌توان گفت از آنجایی که بلاک‌های بیت‌کوین از تاریخ ژانویه 2023 به صورت مداوم پر هستند، رقابتی که برای ایجاد فضا به وجود می‌آید، می‌تواند عواقب و صدمات جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

🔸افزایش کارمزدها در بلند مدت: اگر قضیه و داستان به همین منوال ادامه پیدا کند، ممکن است نرخ کارمزد به 50 ساتوشی بر وبایت (vByte) برسد که این عامل می‌تولند هزینه‌ها را به طور قابل‌توجهی به 2.3 میلیون دلار در ماه افزایش دهد و میزان درآمد سالانه از این طریق را به 28 میلیون دلار برساند. وبایت که مخفف عبارت Virtual Byte می‌باشد یک واحد اندازه‌گیری است که برای محاسبه کارمزد تراکنش‌های بیت‌کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیدا کردن یک لایه Data Availability جایگزین به همراه یک ساختار جدید:

با توجه به این فشارهای مالی فراوان، ممکن است رول‌آپ‌ها نیاز به بررسی راه‌حل‌های Data Availability جایگزین داشته باشند که راه‌حل‌های مقرون به‌صرفه‌تری را ارائه دهد.

امنیت:

مسائل امنیتی نیز یکی دیگر از نگرانی‌های مطرح شده است. هرگونه نقص امنیتی می‌تواند منجر به خسارات جدی برای کاربران و شبکه شود.

نتیجه‌گیری

با توجه به این نگرانی‌ها، پژوهش گلکسی ریسرچ توصیه می‌کند که توسعه‌دهندگان و جامعه بیت‌کوین به بهبود و تقویت این فناوری‌های مورد استفاده در این بلاک‌چین بپردازند تا بدین وسیله بتوانند مسائل موجود را حل کرده و آینده‌ای پایدارتر برای شبکه فراهم کنند.

🔻اخبار مرتبط:

اوربیتر فایننس امکان انتقال دارایی بین رول‌آپ‌های مختلف را فراهم می‌کند!

اَویل DA به نجات لایه دوم اتریوم می‌آید: مقیاس‌پذیری، نقدینگی و تجربه کاربری بهتر

منبع:
cryptopotato
mahdi javadi

من مهدی جوادی دانش آموخته رشته ادبیات و علوم انسانی هستم که به طور کاملا اتفاقی با دنیای جذاب و پرشور ارزهای دیجیتال آشنا شدم و به جمع مجموعه حرفه‌ای و پیشرو ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *