چگونه بانک مرکزی ژاپن تجارت حمل ین و بازارهای کریپتو را نابود کرد

چگونه بانک مرکزی ژاپن تجارت حمل ین و بازارهای کریپتو را نابود کرد
۱۶ مرداد ۱۴۰۳

همان‌طور که مستحضر هستید بازارهای مالی جهانی در تاریخ 5 آگوست (15 مرداد) به‌واسطه افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن و عوامل دیگری مثل کاهش شدید ارزش سهام ایالات متحده و مجموعه اخبار و تحولات سیاسی، فراز و نشیب‌ها و ناملایمات ناخوشایندی را تجربه کردند. به طوری که از این روز به عنوان یکی از سیاه‌ترین روزهای معاملاتی در چند سال اخیر یاد می‌شود.

در این اثنا، بازار ارزهای دیجیتال نیز به‌واسطه قدرت تاثیرپذیری و حساسیت بسیار بالا، از روند نزولی حاکم بر فضای کلی انواع بازارهای مالی مصون نمانده و ریزش‌های قیمتی سنگین و قابل‌تامل و توجهی را به ثبت رساندند.

در این اتفاق، قیمت بیت‌کوین و اتریوم، اولین و دومین ارز دیجیتال برتر با ریزش‌های کم‌سابقه‌ای مواجه شده و به طرز چشمگیری بر روی تمامی  پروژه‌های دیگر تاثیر گذاشتند.

در میان عوامل تاثیر گذار در این ضعف قیمتی، همان‌طور که ذکر کردیم، افزایش نرخ بهره ژاپن و همچنین کاهش قابل‌توجه ارزش سهام ایالات متحده از مهم‌ترین عواملی بود که در اتفاق افتادن این امر تاثیر شگرف و به‌سزایی داشت.

اما نکته‌ای که امروز در این مطلب قصد بررسی و التفات و توجه نسبت به آن را داریم، این است که چگونه افزایش نرخ بهره ژاپن توانسته تا بدین اندازه، تاثیر حائزاهمیتی بر روی قیمت و صعودها و نزول‌های بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد.

برای رسیدن به جواب این سوال باید از مسیر یکی از معاملات مرسوم در دارایی‌های دیجیتال به نام معاملات فیوچرز عبور کنیم.

در حقیقت می‌توان گفت اعتیاد بیش از اندازه کاربران به معاملات فیوچرز که به آنها این امکان را می‌دهد تا از اهرم‌های قیمتی استفاده کنند، یکی از عوامل اصلی افزایش نرخ بهره ژاپن و به دنبال آن کاهش شدید قیمت دارایی‌های دیجیتال می‌باشد.

همان‌طور که می‌دانید، بسیار واضح و مبرهن است که مدل معامله دارایی‌های دیجیتال از هیچ روش خاصی پیروی نمی‌کند. در این نوع از بازار مالی، قیمت‌ها عمدتا توسط معامله‌گران نهادی کوتاه مدت که از نوسانات ارزها سود می‌برند، تعیین می‌شود. در اینجا معامله گران به منظور افزایش بازدهی سرمایه‌گذاری با استفاده از اهرم و یا وجوه قرضی سعی در بهتر کردن موقعیت‌های خود دارند و در این راه از واحد پولی ژاپن (ین) استفاده می‌کنند.

در واقع در پی افزایش نرخ بهره اوراق خزانه‌داری ایالات متحده در سال 2022 و قرار گرفتن نرخ بهره ژاپن در پایین‌ترین قیمت ممکن، کاربران تهیج شدند تا به منظور تداوم فعالیت در بازار فیوچرز، از نهادهای ژاپنی وام بگیرند و بدین‌وسیله بتوانند زمینه را برای انجام معاملات ارزان قیمت در سایر بازارها فراهم نمایند.

طبق داده‌‌ها و آمار و ارقامی که در پایان ماه جولای 2024 منتشر شده از آنجایی که تامین مالی با ین ژاپن برای معامله‌گران تقریبا رایگان درمی‌آمده، میزان وام‌های تخصیص داده شده به کاربران خارجی به نزدیک بیش از 2 تریلیون دلار می‌رسد.

بدین ترتیب زمانی که دولت ژاپن تصمیم گرفت نرخ بهره را با افزایش چند درصدی مواجه کند، شرکت‌های معاملاتی تصمیم گرفتند 1 میلیارد دلار از موقعیت‌های معاملاتی اهرم‌دار را خود را در حدفاصل بین 4 تا 5 آگوست تسویه کنند و بدین ترتیب زیرساخت‌ها را برای ریزش عمیق بازار فراهم نمایند.

‌اخبار مرتبط:

سقوط بیت‌کوین| افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن سبب ریزش بازار شد!

حمام خون بازار کریپتو به دنبال سقوط آزاد بیت کوین و آلت کوین‌ها

فدرال رزرو جلسه اضطراری را در راستای سقوط بازارهای جهانی تشکیل داد!

بحران در بازارهای آسیایی: سقوط ۷ درصدی شاخص نیکی ۲۲۵ و لیکویید شدن ۱ میلیارد دلاری در ۲۴ ساعت

منبع:
cointelegraph
mahdi javadi

من مهدی جوادی دانش آموخته رشته ادبیات و علوم انسانی هستم که به طور کاملا اتفاقی با دنیای جذاب و پرشور ارزهای دیجیتال آشنا شدم و به جمع مجموعه حرفه‌ای و پیشرو ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *