توکن‌هایی که با نام ChatGPT کلاهبرداری می‌کنند

۳ اسفند ۱۴۰۱

با توجه به سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران نهادی و خرده‌فروش در هوش مصنوعی، توکن‌های رمزنگاری مرتبط با هوش مصنوعی مانند فتچ (FET)، سینگیلارتی‌نت (AGIX) و اوشن پروتکل (OCEAN)، در طول ماه ژانویه (بهمن) شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی بودند.

 

با این حال، همزمان با این دستاوردها، کلاهبرداری‌ها نیز افزایش یافته است؛ به طوری که حساب توییتری PeckShieldAlert@، این هفته کشف چندین توکن کلاهبرداری مرتبط با ChatGPT و ترکیب با Bing را اعلام کرد.

 

 

استفاده از کلاهبرداری هانی‌پات (honeypot) در رمز ارزها رایج است. کلاهبرداری هانی‌پات شامل یک پیشنهاد متقلبانه به سرمایه‌گذاران مبنی بر اینکه پس از انتقال مبلغ اولیه، وجوه اضافی دریافت خواهند کرد، است اما در واقع، قربانیان هرگز پول خود را پس نخواهند گرفت.

امروزه، با افزایش سرسام آور علاقه سرمایه‌گذاران به هوش مصنوعی و در پی سرمایه‌گذاری خیره کننده 10 میلیارد دلاری مایکروسافت در اوپن ای‌آی (OpenAI)،

چت‌جی‌پی‌تی(ChatGPT) و همچنین اخبار منتشر شده در مورد آن که بر سر زبان هاست، شکل‌های جدیدی از فعالیت‌های کلاهبرداری شکل گرفته است.

 

تجزیه و تحلیل Peck Shield نشان داد که حداقل 20 توکن در حال حاضر نام (BingChatGPT) را در این بازار با خود حمل می‌کنند. از این تعداد 12 مورد در زنجیره (BNB) بایننس، شش مورد در اتریوم و دو مورد دیگر در آربیتریوم (Arbitrum) ایجاد شده‌اند.

 

بر اساس تجزیه و تحلیل زنجیره‌ای، 170 توکن در حال حاضر از نام ChatGPT استفاده می کنند که BNB رایج‌ترین پروتکل برای صدور آنهاست. نه مایکروسافت و نه OpenAI هیچ پروژه رسمی رمز ارزی را اعلام نکرده‌اند. با این حال، بازار هانی پات‌ها و سایر کلاهبرداری‌ها در صنعت رمز ارز در حال افزایش است.

 

بر اساس گزارش چین‌آنالیز (Chainalysis)، سال گذشته هکرها نزدیک به 3.8 میلیارد دلار به سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال خسارت مالی تحمیل کرده‌اند که این خسارت نسبت به سال گذشته (2021) 500 میلیون دلار افزایش داشته است.

کلاهبرداری هانی پات در حال افزایش است

 

تخمین‌های آزمایشگاه سالیدس (Solidus) نشان می‌دهد که بین سپتامبر 2020 (شهریور 1399) و دسامبر 2022 (آذر 1401)، بیش از 200,000 توکن تقلبی ایجاد شده که منجر به قربانی شدن بیش از 2 میلیون سرمایه‌گذار از طریق کلاهبرداری‌های خروج (Exit Scam) از جمله راگ پول‌ها (rug pull) شده است.

 

در 19 آوریل 2022 (30فروردین1401)، پک‌شیلد (PeckShield) اظهار کرد که توکن XTZ می‌تواند یک کلاهبرداری هانی‌پات باشد، که این امر باعث شد قیمت آن 99.97٪ در عرض 24 ساعت سقوط کند. علی‌رغم این هشدار، بیش از 5000 سرمایه‌گذار کریپتو با ایجاد همجمه‌ تبلیغاتی و رسانه‌ای حول این پروژه، توجه‌ها را سمت این توکن و خرید آن جلب کردند. یک هفته قبل از آن، این قیمت این توکن در یک ساعت بیش از 700 درصد افزایش یافت. وب‌سایت و حساب‌های رسانه‌های اجتماعی پروژه حتی پس از افت قیمتی قابل‌توجه فعال باقی ماندند. این به این معنی است که حتی پس از اینکه یک پروژه به‌عنوان یک کلاهبرداری هانی‌پات شناخته شود، در برخی موارد، علاقه سرمایه‌گذار به آن پروژه باقی خواهد ماند.

 

در سال قبل، پروژه وب3 اسکوییدگیم (SQUID)، به دلیل محبوبیت سریال اسکوییدگیم که در نتفلیکس پخش شد، به شدت یر سر زبان‌ها افتاد و هیاهوی رسانه‌ای ایجاد کرد. کلاهبرداران پروژه با تخلیه استخر نقدینگی، با استفاده از یک وب‌سایت با اشتباهات گرامری متعدد و دارای مکانیزم ضد دامپ، 5.7 میلیون دلار به جیب زدند.

منبع:
cryptoslate
یعقوب قریشی

ارشد روابط بین‌الملل خوندم که قبلاً برای سایت‌های سیاسی قلم می‌زدم. اما دنیای رمزارزها و بلاک‌چین آنقدر مرا مجذوب خود کرد که تصمیم گرفتم مسیر شغلی‌ام را ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *