معرفی بهترین کیف پول‌های سولانا

معرفی کیف پول های سولانا کیف پول ارز دیجیتال
زمان مطالعه : 12 دقیقه

بلاک‌چین سولانا در سال ۲۰۲۰ آغاز به کار کرد و  از همان زمان، میزبان بسیاری از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز شد. منظور از کیف پول‌های سولانا، کیف پول‌هایی است که از شبکه سولانا پشتیبانی می‌کند و به شما امکان می‌دهند تا توکن بومی سولانا (SOL) و سایر توکن‌های مبتنی بر این شبکه را ذخیره، مبادله و مدیریت کنید. در این مطلب برخی از کیف پول‌های سولانا را معرفی می‌کنیم.

اما پیش از هر چیز، نگاهی کوتاه به ویژگی‌های بلاک‌چین سولانا، مزایا و محدودیت‌های آن خواهیم انداخت.

سولانا چیست و چه تفاوتی با اتریوم دارد؟

سولانا همچون اتریوم، یک بلاک‌چین لایه یک می‌باشد و توسعه‌دهندگان می‌توانند بر روی آن  قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps) خودشان را پیاده‌سازی کنند. اما این دو بلاک‌چین از لحاظ عملکرد و مقیاس‌پذیری با هم تفاوت دارند. سولانا، بلاک چینی است که برای افزایش سرعت پردازش تراکنش‌ها، امنیت و غیرمتمرکز بودن شبکه را قربانی کرده است. این در حالی است که اتریوم، سعی کرده است که امنیت و تمرکززدایی شبکه را تقویت کند؛ چراکه اساسا این دو ویژگی هستند که هدف و دلیل راه‌اندازی یک بلاک‌چین را تعریف می‌کنند.

اگر می‌خواهید بدانید که چرا بلاک‌چین ها نمی‌توانند هر سه این عوامل (امنیت – سرعت – تمرکززدایی) را همزمان توسعه دهند، از شما دعوت می‌کنیم تا مطلب مقیاس پذیری در بلاک‌چین را مطالعه کنید که در آن به شکل مفصل به معضل سه گانه بلاک چین و موضوع مقیاس پذیری در بلاک‌چین‌ها پرداخته شده است.

سولانا از الگوریتم اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند، اما در کنار آن، از الگوریتم اثبات تاریخ (PoH) به عنوان یک مکمل برای افزایش توان عملیاتی خود کمک می‌گیرد.

همه چیز درباره کیف پول‌های سولانا

کیف پول‌ها‌ در دنیای کریپتو، کلیدهای خصوصی را ذخیره سازی می‌کنند و کاربرد اصلی آن‌ها مدیریت ارزهای دیجیتال کاربران است. کیف پول‌های دیجیتال انواع مختلفی دارند؛ کیف پول می‌تواند به شکل اپلیکیشن موبایلی، افزونه مرورگر و یا یک دستگاه سخت‌افزاری باشد.

هر کیف پول‌ می‌تواند تنها از شبکه‌های خاصی پشتیبانی ‌کند. بنابراین، اگر شما می‌خواهید دارایی‌های خودتان را فرضا در شبکه سولانا مدیریت کنید، باید کیف پولی را انتخاب کنید که از این شبکه پشتیبانی می‌کند. امروزه، عمده کیف پول‌ها چند زنجیره‌ای هستند و به عبارتی از چندین شبکه بلاک چینی پشتیبانی می‌کنند.

کیف پول‌های سولانا علاوه بر اینکه ذخیره‌سازی و مبادله دارایی‌های مبتنی بر سولانا را ممکن می‌سازند، به شما امکان استفاده از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در این بلاک‌چین را نیز فراهم می‌کند. به طور مثال، شما تنها با متصل کردن کیف پول سولانای خود به وب‌سایت صرافی غیرمتمرکزی که از این شبکه پشتیبانی می‌کند، می‌توانید ارزهای خودتان را سواپ یا مبادله کنید.

حالا که با بلاک‌چین سولانا و کاربرد کیف پول سولانا آشنا شدیم، وقت آن است تا انواع کیف پول‌های سولانا و مزایا و محدودیت‌های هر کدام را مرور کنیم.

انوع کیف پول‌های سولانا

کیف پول‌های دیجیتال به دو دسته بندی کلی سرد و گرم تقسیم می‌شوند. کیف پول‌های گرم به کیف پول‌هایی گفته می‌شود که کلیدهای خصوصی را به صورت آنلاین نگهداری می‌کنند. کیف پول‌های نرم افزاری تحت وب، اپلیکیشن‌های موبایلی و دسکتاپی و همچنین افزونه‌های مرورگر همگی در دسته کیف پول‌های گرم قرار می‌گیرند. مزیت این دسته از کیف پول‌های دیجیتال این است که استفاده از آن‌ها راحت است؛ چراکه کاربر می‌تواند هر زمان که تمایل داشت، با وارد کردن رمز عبور خود به آن‌ها متصل شود و فعالیت‌های خود را انجام دهد.

کیف پول‌های سرد به کیف پول‌هایی گفته می‌شود که کلیدهای خصوصی کیف پول را به شکل آفلاین ذخیره می‌کنند. این یعنی برای دسترسی به کیف پول، باید کیف پول سخت‌افزاری خودتان را به اینترنت و نرم‌افزاری که قرار است تراکنش را به صورت آنلاین در بلاک چین ثبت کند، متصل کنید.

در ادامه برخی از کیف پول‌های سولانا را با توجه به هدفی که از فعالیت در سولانا دارید، معرفی کنیم:

کیف پول‌های نرم افزاری

محبوب‌ترین نوع کیف پول‌های کریپتو، کیف پول‌های نرم‌افزاری هستند که دلیل اصلی آن در دسترس بودن این کیف پول‌ها و سهولت استفاده از آن‌ها است. تنوع کیف پول‌های نرم افزاری سازگار با سولانا بسیار زیاد است و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام انتخاب یک کیف پول سولانا، امکانات آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید تا ببینید کدام یک می‌توانند پاسخ بهتری به نیازهای شما ارائه دهند. علاوه بر این، لازم است که حتما در مورد سابقه یک کیف پول و تیم توسعه‌دهنده آن تحقیق کنید.

به همین منظور ما در این بخش کیف پول‌های مختلف سولانا را با توجه به مزایا و ویژگی‌های هر کدام معرفی کرده‌ایم تا بتوانید راحت‌تر کیف پول ایده‌آل خود برای فعالیت در سولانا را پیدا کنید:

کیف پول  فانتوم (Phantom)

کیف پول phantom.app

کیف پول فانتوم (Phantom) از بلاک‌چین‌های پالیگان، اتریوم، بیت کوین و سولانا پشتیبانی می‌کند. رابط کاربری سریع و آسان از نقاط قوت فانتوم به شمار می‌رود. افزونه این کیف پول روی بسیاری از مرورگرهای محبوب قابل استفاده است و همچنین اپلیکیشن موبایلی نیز دارد.

در این کیف پول می‌توانید توکن‌های SOL، NFTهای سولانا و توکن‌های SPL را نگهداری کنید. کافی است ولیدیتور مورد نظر خود را انتخاب کنید و توکن‌ها را به او بسپارید و یا به عبارتی واگذار کنید. همچنین می‌توانید کیف پول لجر خودتان را نیز فانتوم متصل کنید.

  • SPL: استاندارد SPL؛ مخفف عبارت Solana Program Library است. این استاندارد، مجموعه‌ای از قوانین و ابزارها است که توسعه‌دهندگان با استفاده از آن‌ها توکن‌های خود را روی بلاک‌چین سولانا پیاده‌سازی می‌کنند (مشابه عملکرد استاندارد ERC در اتریوم). بنابراین، منظور از توکن‌های SPL، توکن‌هایی است که قرارداد هوشمند آن‌ها در سولانا پیاده‌سازی شده است.

مزایا:

  • سهولت خرید، فروش و دریافت NFTها
  • فرایند نسبتا آسان برای استیکینگ  سولانا

کیف پول سولفلر (Solflare)

کیف پول سولفلر (Solflare)

کیف پول سولفلر (Solflare) به طور اختصاصی برای توکن‌های بر پایه بلاک‌چین سولانا کار می‌کند. رابط کاربری این کیف پول تجربه‌ای راحت و سریع را برای کاربران سولانا رقم می‌زند که هم روی مرورگر و هم موبایل قابل استفاده است.

علی‌رغم شباهت‌های زیاد این کیف پول با فانتوم، این کیف پول ویژگی‌های منحصر به فردی نیز دارد که از بین آن‌ها می‌توان به امکان ادغام با متامسک اشاره کرد. این کیف پول همانند فانتوم قابلیت همگام سازی با کیف پول سخت افزاری لجر را دارد.

مزایا:

  • امکان استیکینگ در سولانا

معایب:

  • تنها برای بلاک‌چین سولانا کاربرد دارد

کیف پول اکسودوس (Exodus)

کیف پول اکسودوس (Exodus)

کیف پول اکسودوس (Exodus) هم جزو کیف پول‌های چند زنجیره‌ای است و از بلاک‌چین‌های مختلفی همچون سولانا، بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و ریپل پشتیبانی می‌کند. با استفاده از این کیف پول می‌توانید از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز زیادی در بلاک‌چین‌های مختلف استفاده نمایید.

کیف پول Exodus روی دسکتاپ و موبایل و همچنین به عنوان افزونه مرورگر قابل استفاده است. همچنین، امکان همگام سازی Exodus با کیف پول سخت افزاری  ترزور نیز وجود دارد.

مزایا:

  • قابل استفاده برای طیف وسیعی از توکن‌ها و بلاک‌چین‌ها
  • پشتیبانی از پلتفرم ارائه‌دهنده خدمات استیکینگ Everstake
  • رابط کاربری آسان

معایب:

  • عدم پشتیبانی از رمز عبور دو مرحله‌ای
  • قابل تنظیم نبودن کارمزد تراکنش‌ها برای برخی توکن‌ها

کیف پول کوین‌بیس (Coinbase)

کیف پول کوین‌بیس (Coinbase)

کیف پول کوین‌بیس (Coinbase) به شما امکان دسترسی به دارایی‌های دیجیتال در بلاک‌چین‌های سولانا، اتریوم، بیت کوین، پالیگان، دوج‌کوین و غیره را ارائه می‌دهد.

این کیف پول هم به شکل اپلیکیشن و هم افزونه مرورگر در دسترس است و امکان همگام سازی با کیف پول سخت افزاری لجر را دارد.

مزایا:

  • رابط کاربری آسان
  • یکپارچگی با صرافی کوین‌بیس که باعث می‌شود خرید و فروش توکن‌ها راحت‌تر صورت گیرد

کیف پول Glow

کیف پول Glow

یکی دیگر از انواع کیف پول‌های گرمی که تنها از سولانا پشتیبانی می‌کند کیف پول Glow است. این کیف پول علاوه بر اینکه به شکل افزونه در مرورگر فایرفاکس قابل نصب است، کاربران اندورید و iOS نیز می‌توانند از نسخه اپلیکیشن‌های موبایلی آن استفاده کنند.

مزایا:

  • سازگاری با کیف پول سخت افزاری لجر
  • رابط کاربری قوی برای NFTها

معایب:

  • تنها برای بلاک‌چین سولانا کاربرد دارد
  • افزونه مرورگر به طور خودکار، لاک یا قفل نمی‌شود

کیف پول‌های سخت افزاری

شاید با خودتان فکر کنید که کیف پول‌های سخت‌افزاری گزینه‌های امن‌تری برای مدیریت دارایی‌های شما هستند. اما با مطالعه مقاله کیف پول سرد در رسانه بلاک پست، متوجه خواهید شد که امنیت این کیف پول‌ها با کیف پول‌های نرم افزاری تفاوتی ندارد. هیچ کیف پولی به طور کامل از عیب و نقص و آسیب‌پذیری در برابر کلاهبرداران مصون نیست.

با این حال، در ادامه به معرفی برخی از کیف پول‌های سخت افزاری سازگار با سولانا می‌پردازیم:

کیف پول لجر (Ledger)

کیف پول لجر (Ledger)

کیف پول سخت افزاری لجر Ledger یک گزینه سخت افزاری برای نگهداری توکن‌های سولانا و تقریبا هر نوع دارایی دیجیتال دیگری است. لجر در مدل‌های  Nano X و Nano S است با توکن بومی سولانا سازگاری دارند. شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن Ledger Live، به شکلی ایمن و راحت ارز سولانا را خریداری، معاوضه، استیک و نگهداری کنید.

کیف پول ترزور (Trezor)

کیف پول ترزور (Trezor)

یکی دیگر از کیف پول‌های سرد که از SOL و توکن‌های SPL‌ پشتیبانی می‌کند، کیف پول سخت افزاری Trezor نام دارد که در مدل‌های Model T و Safe 3 آن می‌توانید توکن‌های بلاک‌چین سولانا را ذخیره کنید. از نظر عملکرد، Trezor و Ledger شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند و انتخاب بین آن‌ها بیشتر به سلیقه شخصی برمی‌گردد.

کیف پول کاغذی سولانا

کیف پول های کاغذی در سال های 2010 تا 2016 محبوب بوده اند؛ اما بعد از این بازه زمانی نگرانی‌های امنیتی و پیچیدگی‌های مربوط به تولید و استفاده از آن‌ها سبب شد تا این نوع کیف پول‌ها همچون گذشته استفاده نشود.

با این حال، بنیاد سولانا لبز در سایت رسمی خود یک ابزار تولید کلید معرفی کرده است که می‌توان از آن برای ایجاد یک کیف پول کاغذی استفاده کرد. ظاهرا می‌توان این ابزار را به صورت مستقل دانلود و در سیستم شخصی اجرا کرد. در توضیحات آمده است که این ابزار بدون نیاز به اینترنت، کلیدهای لازم رو تولید می‌کند. در صورتی این کیف پول‌ها امنیت مطلبوبی را ارائه می‌دهند که کلیدها در محیط آفلاین و به طور مستقل تولید شوند. پس از تولید کلیدها، شما باید آن‌ها را در یک کاغذ ثبت و در جای امن نگهداری کنید.

البته لازم به ذکر است که:

  • سیستمی که این ابزار را اجرا می‌کند، باید عاری از هرگونه بدافزار و ویروسی باشد و به طور کلی از امنیت قابل قبولی برخوردار باشد.
  • اگرچه با ذکر نکاتی که گفتیم، روش ساخت این کیف می‌تواند مطمئن و امن باشد؛ اما به طور کلی، استفاده از کیف پول کاغذی بسیار سخت است. اولین باری که شما بخواهید از این کیف استفاده و ارزهای آن‌ را جابجا کنید، باید کیف خودتان را به یک کیف پول داغ و یا یک کیف پول سخت‌افزاری متصل کنید و به عبارتی کلیدهای خصوصی خودتان را وارد این کیف‌ها کنید. این مساله سبب می‌شود تا از میزان امنیت کیف‌ پول‌های کاغذی کاسته شود. عملا این کیف‌ها یک بار مصرف هستند؛ به این معنا که تا زمانی که تصمیم به برداشت سرمایه از این کیف‌ها نداشته باشید، امن هستند. پس از آن، باید از استفاده از آن کیف پول اجتناب و برای امنیت بیشتر، مجددا یک کیف کاغذی جدید ایجاد کنید و سرمایه ها رو به آن انتقال دهید.
  • در نتیجه، کاربرد این کیف‌ها معمولا برای نگهداری بلند مدت ارزهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که قرار نیست کاربران استفاده روزانه از آن‌ها داشته باشند. به طور مثال می‌توان به نگهداری ذخایر صرافی‌ها به طور آفلاین یا سرد اشاره کرد.

سخن آخر

به عنوان یکی از بلاک‌چین‌های مطرح در دنیای کریپتو، کیف پول‌های متعددی از نوع نرم افزاری و سخت افزاری برای فعالیت در شبکه سولانا وجود دارد. استفاده از کیف پول‌های نرم افزاری سولانا راحت‌تر است چرا که با چند کلیک می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید. در نهایت این که کدام کیف پول برای شما بهتر است، به سوابق و اعتبار کیف پول و اولویت‌های شخصی شما بستگی دارد. در این مطل

ویدئو ها

پرسش و پاسخ

کیف پول‌هایی که با سولانا سازگاری دارند، بیشمار هستند و هرکدام امکانات و مزایای خاصی را به کاربر ارائه می‌دهند و نمی‌توان تنها یکی از آن‌ها را به عنوان بهترین کیف پول معرفی کرد. برای آنکه بهترین گزینه را برای خود پیدا کنید، بهتر است ابتدا در مورد سوابق و اعتبار کیف پول‌ها، امکانات، مزایا و معایب آن تحقیق کنید.
مکانیزم بلاک‌چین سولانا بر پایه اثبات سهام در نتیجه با پلتفرم‌های مبتنی بر اثبات کار متفاوت است و ماینینگ در آن غیرممکن است.
سارا زینالی

سارا سادات زینالی مدیر دیجیتال مارکتینگ هستم دارای مدرک کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات (گرایش کسب و کار الکترونیک) از دانشگاه الزهرا می‌باشم. من همیشه دنبال ...

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.