به دنبال اصلاحهای منفی یا خنثی که به طور متوالی در سختی استخراج بیت کوین اتفاق افتاده است، این امکان وجود دارد که نرخ هش بیت کوین و سختی استخراج آن به بالاترین سطح خود رسیده باشد. با این حال، انتظار میرود که سختی استخراج بیت کوین (Mining Difficulty) تا آخر هفته، مجددا اصلاح شود و امید به اینکه نرخ هش به اوج خود رسیده است را تقویت کند. درواقع با افت قیمت بیت کوین، پاداشی که ماینرها از استخراج آن میگیرند نسبت به هزینهای که برای مصرف برق میپردازند، صرفه اقتصادی ندارد، به همین دلیل به ناچار از چرخه استخراج خارج میشوند و شروع به فروختن بیت کوینهای ذخیره شده خود میکنند. به این فرایند تسلیم شدن ماینرها (Miner Capitulation) میگویند. اگرچه احتمال تسلیم شدن مراکز بزرگ استخراج رمزارز به دلیل سرمایه بالا و قراردادهای بلندمدت با شرکت برق، کم است، اما مراکز کوچک تر، در مواقع افت قیمت ضربه بیشتری میبینند و ماین کردن خود را کم یا متوقف میکنند. بنابراین در حال حاضر با کم شدن تعداد ماینرها، احتمال پایین آمدن سختی و هش ریت استخراج بیت کوین قویتر میشود.
سختی شبکه بیت کوین نمایانگر این است که پیدا کردن هش یک بلاک معتبر چقدر باید مشکل باشد و از طریق ثابت نگه داشتن میانگین زمانی که یک بلاک در شبکه بلاکچین ایجاد میشود کنترل میشود. به عبارت دیگر، هدف سختی شبکه این است که با افزایش فعالیت ماینرها، استخراج بیت کوین سریعتر انجام نشود و زمان ایجاد بلاک را در هر ده دقیقه ثابت نگه میدارد. در صورت کاهش یا افزایش این زمان، سختی شبکه خود را با تعداد ماینرها تطابق میدهد تا این نرخ به حالت استاندارد خود بازگردد.
هش ریت (HashRate)، میزان سرعتی است که یک ماینر موفق به حل هش میشود تا پاداش دریافت کند. نرخ یا قدرت هش، یک واحد اندازهگیری است که معین میکند شبکه بیت کوین برای کارکرد دائمی خود، چه میزان قدرت مصرف میکند. هر چه سختی شبکه بیت کوین به دلیل افزایش تعداد ماینرها، بالاتر رود، قدرت هش موردنیاز برای ماین کردن هر بلاک نیز با افزایش مواجه خواهد شد. این یعنی تعداد حدسها برای رسیدن به جواب صحیح و حل کردن معادله ریاضی مربوطه، بیشتر خواهد شد.
در نمودار زیر درصد بیت کوینهای خرجشده توسط ماینرها در یک بازه زمانی 30 روزه نشان داده شده است. بخش آبی که به بالاترین سطح خود از سال 2021 رسیده است، معرف تعداد سکههای فروختهشده توسط ماینرها را نشان میدهد که پنجمین جریان خروجی بزرگ در تاریخ بیت کوین است.
موجودی ماینرها نیز روند نزولی دارد. مقدار اختلاف بین بیتکوینهای خرج شده و موجودی ماینرها نشان میدهد که شرکتهای استخراج ممکن است در حال فروختن سکههای تازه استخراج شده برای پوشش هزینههای خود هستند. درواقع، افزایش شدید هزینههای جهانی انرژی همراه با کاهش قیمت بیت کوین، بیش از پیش وضعیت را برای استخراجکنندگان بیت کوین نامساعد کرده است.
اگر قیمت بیت کوین زیر 1800 دلار باقی بماند، ممکن است همچنان مشکلاتی را برای ماینرها ایجاد کند. درواقع آنها برای پوشش هزینه های عملیاتی خود، ممکن است بیتکوین های بیشتری بفروشند که این موضوع سبب تدوام روند نزولی خواهد شد.
من در رشته متالوژی صنعتی تحصیل کردم. از سال 1401 تصمیم گرفتم در رسانه بلاکپست به تولید محتوا در مورد فناوری بلاکچین و صنعت جذاب ارزهای دیجیتال بپردازم. سعی میکنم تا ...