شرکت جهانی امنیت سایبری کسپرسکی (Kaspersky) فهرستی از پنج کلاهبرداری برتر مرتبط با جام جهانی فوتبال 2022 قطر را منتشر کرده است.
جام جهانی مورد توجه میلیون ها هوادار فوتبال از سراسر جهان است. کلاهبرداران با استفاده از این دوره حساس زمانی، از تکنیک های مختلفی برای کسب درآمد از علاقه طرفداران فوتبال استفاده می کنند.
در یک پست وبلاگ اخیر، کسپرسکی پس از تجزیه و تحلیل وبسایتهای فیشینگ مرتبط با جام جهانی از سراسر جهان که برای سرقت اطلاعات هویتی و بانکی کاربران طراحی شدهاند، پنج کلاهبرداری برتر با سرمایهگذاری در جام جهانی قطر 2022 را به اشتراک گذاشت.
در وهله اول، از آنجایی که بلیط های مسابقه برای رویداد امسال فقط به صورت دیجیتال در دسترس هستند، کلاهبرداران به طور فزاینده ای از ایجاد وب سایت های تقلبی برای ارائه بلیط های جعلی استفاده کرده اند. در این گزارش آمده است: “کارشناسان کسپرسکی صفحات فیشینگ متعددی را کشف کردند که مدعی فروش بلیط مسابقات فیفا هستند. نیازی به گفتن نیست که کاربران این سایت ها اطلاعات شخصی، جزئیات بانکی و پول خود را از دست خواهند داد.”
دومین شکل رایج کلاهبرداری، مربوط به هدایای جعلی است. کسپرسکی گفت که محققان آن صفحات فیشینگ را پیدا کرده اند که شانس بردن دو بلیط برای جام جهانی را ارائه می دهند. “اغلب، هر کاربر یک برنده “خوش شانس” می شود و فقط باید هزینه تحویل بپردازد.”
سومین شکل کلاهبرداری، سرقت اطلاعات کاربران از طریق فروشگاه های کالای جعلی مرتبط با فیفا است. کلاهبرداران ممکن است بتوانند با ارائه تی شرت های تیمی، کیف تلفن با بازیکنان محبوب و توپ های فوتبال امضا شده، کاربران را فریب دهند تا داده های خود را به اشتراک بگذارند یا پول انتقال دهند.
چهارمین دسته از کلاهبرداری های مرتبط با جام جهانی، کلاهبرداری های رمزنگاری و NFT است. کسپرسکی گفت “یک ویژگی متمایز چشم انداز تهدید در آستانه جام جهانی 2022، گسترش فعال کلاهبرداری های رمزنگاری مختلف است که عمدتاً از محبوبیت NFT ها سوء استفاده می کنند”.
این کلاهبرداریها میتوانند از کاربران بخواهند روی یک مسابقه شرط بندی کنند و ارزهای دیجیتال یا NFT برنده شوند. آنها از کاربران می خواهند که اعتبار کیف پول رمزنگاری خود را وارد کنند تا جایزه مستقیماً منتقل شود. با این حال، کلاهبرداران پس از دریافت اعتبار کیف پول، کیفپولهای کاربران و تمام پساندازها را تخلیه میکنند.
در این پست آمده است: یکی دیگر از طرحهای کلاهبرداری سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال است. کلاهبرداران به طور فعال سکههای واقعی ایجاد میکنند و کاربر را متقاعد میکنند تا در آن سرمایهگذاری کند در حالی که به قربانی قول رشد ارز بالقوه میدهند. در واقعیت، اینها تقریباً هرگز موفقیتآمیز نیستند و کاربران پول را برای چیزی خرج کردهاند که هرگز توسعه نخواهد یافت.
و نهایت در آخرین مورد، کاربران باید از پروازها و اقامتگاه های جعلی آگاه باشند. کارشناسان کسپرسکی هشدار دادند که صفحات فیشینگ تقلید از خدمات خطوط هوایی که بلیط دوحه را ارائه می دهند ممکن است سعی کنند کاربران را برای وارد کردن اطلاعات اعتباری خود فریب دهند.
با این وجود، بهتر است به کاربران توصیه شود قبل از کلیک کردن، پیوندی را بررسی کنند و از استفاده از شرکتهای جدید و غیرقابل اعتماد خودداری کنند.
ارشد روابط بینالملل خوندم که قبلاً برای سایتهای سیاسی قلم میزدم. اما دنیای رمزارزها و بلاکچین آنقدر مرا مجذوب خود کرد که تصمیم گرفتم مسیر شغلیام را تغییر ...