ماینینگ ارز دیجیتال در پناهگاه‌های نفتی ایران: فرار از برق و آغوش فلر!

ماینینگ ارز دیجیتال در پناهگاه‌های نفتی ایران: فرار از برق و آغوش فلر!
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

طبق گزارش بلاک‌پست به نقل از انرژی پرس، تشدید قوانین سخت‌گیرانه در ایالت‌های مختلف آمریکا، شرکت‌های فعال در حوزه ماینینگ را به اجبار به سوی پناهگاه‌های میادین نفتی هدایت کرده است که هدف از این جابجایی اجباری، استفاده از گازهای زائد (فلر) حاصل از فرآیند تولید سوخت‌های فسیلی به عنوان منبع انرژی برای ماینینگ است.

گفتنی است در یکی از مناطق آرژانتین که دارای بزرگ‌ترین منابع گاز شیل در جهان است، جهت تامین انرژی استخراج کنندگان رمز ارز، هدر رفت گاز شیل را برای آنها تامین می‌کند.

برخلاف تصور رایج، ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین صرفاً مجازی نیستند. استخراج این رمزارزها نیازمند صرف انرژی قابل توجهی است که می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای بر محیط زیست تأثیر بگذارد.

همچنین باید متذکر شد که ارزهای دیجیتال مشکلات مخصوص به خودشان را دارند مانند آسیب پذیر بودن در برابر نوسانات قیمت، حملات سایبری، فریب، جرایم پولشویی و تراکنش‌های مالیاتی از سری موارد آسیب رسان به دارایی‌های دیجیتال می‌باشد.

از آنجایی که برای استخراج ارزهای دیجیتال، برق فشار قوی نیاز دارد، از همین روی بیشتر کشورهای جهان نسبت به این موضوع با احتیاط و ممنوعیت رفتار می‌کنند. با این حال، دو کشور در جهان وجود دارد که از سال 2021 ارزهای دیجیتال را به رسمیت شناخته اند، مانند السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی.

همچنین ونزوئلا جزو اولین کشورهای بود که ارز دیجیتال را جهت تسهیل تراکنش‌های مالی و حمل و نقل آسان‌تر در جامعه خود پذیرفت و اعلام کرد که این ارز توسط ذخایر نفتی این کشور پشتیبانی می‌شود. اما چالش اصلی مربوط به ارزهای دیجیتال در زمینه برق و محیط زیست همچنان در همه‌ی جهان وجود دارد.

کاربرد راهکارهای جایگزین در ایران

بدون شک ارزهای دیجیتال قسمتی از سیستم پولی جهان بوده و روز به روز در حال گسترش می‌باشد. اما از آنجایی که تولید این رمزارزها نیازمند مصرف برق زیادی می‌باشد، کشورها به دنبال منابع دیگری مانند انرژی‌های تجدیدپذیر و گاز زائد همراه نفت، یعنی (فلر)، هستند.

کشور ایران نیز با تمام محدودیت‌هایی که نسبت به رمز ارزها دارد طی بیانیه‌ای خطاب به استخراج کنندگان اعلام کرد برای انجام اینگونه فعالیت‌ها، اشخاص حقیقی و حقوقی باید نسبت به اخذ مجوزهای لازم از مراجع قانونی اقدام کنند سپس می‌توانند نسبت به استخراج ارزهای دیجیتال اقدام نمایند و این مزارع می‌توانند از برق تولید شده منابع تجدید پذیر استفاده کنند. شایان ذکر است که استخراج رمز ارز بدون اخذ مجوز، غیرقانونی محسوب شده و با متخلفان برابر قانون برخورد شدیدی خواهد شد.

امروزه می‌توان از گازهای «فلر» به عنوان برق ارزان برای سرورهای مستقر در دکل‌های حفاری و پالایشگاه‌ها استفاده کرد، همانگونه که کشور آرژانتین در حال انجام این کار می‌باشد. در این میان، ایران یکی از کشورهای مستعد برای استخراج رمزارز از این نوع گازها می‌باشد.

در نهایت، استفاده از فلر برای ماینینگ ارزهای دیجیتال در ایران می‌تواند فرصتی برای توسعه اقتصادی و کاهش هدررفت منابع باشد. با این حال، ضروری است که این فعالیت به گونه‌ای انجام شود که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند.

اخبار مرتبط:

برخورد قاطع با استخراج غیرمجاز رمزارز؛ جریمه تا 100 برابر تعرفه برق و امحای دستگاه‌ها

معاملات رمز ارز در ایران غیرقانونی است ولی مشمول مالیات می‌شوند

منبع:
energypress
faeze salimi

نویسنده در حوزه ارزهای دیجیتال هستم. با اینکه پیشینه تحصیلی من در رشته مهندسی صنایع است، اما علاقه وافر من به دنیای رمز ارزها، مسیر شغلی‌ام را به سمت نویسندگی ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *