30 کارآفرین یا 30 کلاهبردار؟ نگاهی انتقادی به مجله فوربس

نقد و بررسی
زمان مطالعه : 4 دقیقه

فوربس، مجله‌‌‌ی پرآوازه‌ای است که به انتشار فهرستی از ثروتمندترین و تاثیرگذارترین افراد جهان معروف است. یکی از این فهرست‌ها تحت عنوان (Forbes 30 Under 30) یا 30 فرد موفق که کمتر از 30 سال سن دارند، از کارآفرینان جوان تعریف و تمجید می‌کند. این فهرست افراد مشهور، استعدادهای آینده‌داری را به نمایش می‌گذارد که گام‌های موثر و مهمی در صنایع مختلف برداشته‌اند.

 

اما، در سال‌های اخیر شاهد الگوی نگران‌کننده‌ای بوده‌ایم که در آن برخی از این ستاره‌های نوظهور در حال تبدیل شدن به ستاره‌های درحال سقوط هستند؛ استعدادهای درخشانی که به دلیل اتهام مشارکت در کلاهبرداری و سایر جرایم، با مشکلات قانونی جدی مواجه شده‌اند. این مقاله، برخی از این افراد سرشناس را مورد بررسی قرار می‎‌دهد و در رابطه با بحران اعتماد مخاطب به لیست 30 فرد زیرِ 30 سال فوربس شفاف‌سازی می‌کند.

 

چارلی جاویس و رسوایی مالی استارتاپ فرانک

 

یکی از شوکه‌کننده‌ترین پرونده‌های حقوقی که لیست 30 فرد زیر 30 سال فوربس را به لرزه درآورد، مربوط به چارلی جاویس، بنیان‌گذار استارتاپ فرانک است. فرانک با هدف حمایت مالی از دانش‌آموزان تاسیس شده بود. علیرغم موفقیت‌های ظاهری و نمادین جاویس، زمانی که جعل و دستکاری اطلاعات مشتریان فرانک برملا شد، بدبیاری‌ها و مشکلات زیادی سمت وی سرازیر شد.

 

در واقع، این استارتاپ ادعا کرده بود که بیش از 5 میلیون مشتری و 6 هزار کالج در پلتفرم خود خدمات ارائه می‌دهد و این در حالیست که طی تحقیقات آشکار شد که فرانک تنها 300 هزار مشتری واقعی داشته است.

 

علاوه بر این، جاویس به تبانی در کلاهبرداری‌ انتقال وجه و بانکی (کلاهبرداری که با گول زدن افراد و از طریق کارت به کارت حساب افراد را خالی می‌کنند) متهم شده که می‌تواند به احتمال زیاد، حکم مجازات آن، حداکثر 30 سال زندان باشد. با این حال، جاویس تمام اتهامات را رد کرد.

 

 

 

چهره‌های برجسته در لیست فوربس که محکوم به کلاهبرداری شده‌اند

 

چارلی جاویس، تنها شخص از این لیست معروف فوربس که با مشکلات قانونی مرتبط با کلاهبرداری روبه‌رو شد، نیست. چندین شخصیت دیگر نیز خودشان را غرق در اتهامات کیفری یافتند.

 

  1. سم بنکمن فرید (Sam Bankman-Fried): موسس صرافی اف‌تی‌ایکس (FTX) است. این صرافی در نوامبر سال گذشته سقوط کرد. سم در میان انبوهی از اتهامات پولشویی، رشوه خواری و اهدای کمک‌های مالی غیرقانونی (به کمپین‌های سیاسی) دستگیر شد.  نام سم بنکمن‎‌فرید، در لیست 30 شخص زیر 30 سال فوربس در سال 2021 و تصویر وی در همان سال، روی جلد مجله فوربس خودنمایی می‌کرد. سم متهم به اختلاس میلیاردها دلار از مشتریان FTX است و این امر می‌تواند وی را محکوم به گذراندن بیش از 100 سال در زندان کند.
  2. کارولین الیسون (Caroline Ellison): مدیرعامل سابق شرکت آلامدا ریسرچ (Almeda Research) که توسط سم بنکمن‌فرید تاسیس شده بود. کارولین به هفت جرم در دادگاه اعتراف کرد که احتمالا منجر به صدور حکم بیش از 110 سال حبس شود. هرچند، وی به دلیل همکاری در پروسه تحقیقات، مقداری تخفیف در مجازات خود دریافت کرد.
  3. مارتین شکرلی (Martin Shkreli): ملقب به برادر داروسازی (Pharma Bro) که معروف بود به افزایش دادن قیمت دارو و مشارکت کردن در کلاهبرداری‌ها با ترفند سرمایه‌گذاری. وی در سال 2012 در لیست فوربس، قرار گرفته بود و در سال 2018 به گذراندن 7 سال زندان و محرومیت مادام االعمر از فعالیت در صنعت داروسازی شده بود.
  4. الیزابت هولمز (Elizabeth Holmes): بنیان‌گذار ترانوس (Theranos)، یک شرکت آزمایش خون، به کلاهبرداری و فریب دادن سرمایه‌گذاران متهم شده است. سال گذشته، حکمی مبنی بر بیش از 30 سال حبس برای هولمز تعیین شد.
  5. ترور میلتون (Trevor Milton): ترور قبل از اینکه با اتهامات کلاهبرداری روبه‌رو شود، در یک شرکت حمل و نقل بدون آلایندگی فعالیت می‌کرد.

 

اعتبار فوربس؛ زیر ذره‌بین

 

انبوهی از مشکلات حقوقی که برای تحصیل‌کرده‌های معرفی شده در لیست «30 شخص زیر 30 سال» فوربس وجود دارد، نگرانی‌های جدی در رابطه با اعتبار این مجله ایجاد کرده است. منتقدان استدلال می‌کنند که احتمالا فوربس برای تمجید و برجسته‌سازی کارآفرینان جوان به قدری هیجان‌زده و مشتاق است که در فرایند انتخاب آن‌ها احتیاط کافی را به کار نمی‌گیرد.

 

تناقض این ماجرا که میلیونرهای جوان از یک سو مورد تعریف و تمجید قرار می‌گیرند و از سوی دیگر به دلیل تخلفات مالی دستگیر می‌شوند، مورد تمسخر و انتقادهای قابل توجهی قرار گرفته است.

 

کلام آخر

 

لیست 30 شخص زیر 30 سال فوربس، سال‌هاست که یک بستر معروف برای به رسمیت شناختن دستاوردهای کارآفرینان جوان در سراسر جهان است. با این حال، موجی از اتهامات پیرامون برخی از افراد این لیست، اعتبار آن را تحت‌الشعاع قرار داده است.

 

از آنجایی که این مجله با بحران اعتماد مخاطب به آن، دست و پنجه نرم می‌کند؛ برای فوربس ضروری است که فرایند انتخاب خود را مجددا ارزیابی کند و از بررسی عمیق‌تر افرادی که برای تحسین کردن انتخاب می‌کند، اطمینان حاصل کند. فوربس تنها با انجام این کار، می‌تواند اعتماد از دست رفته را ترمیم کند و به تکریم و تمجید نخبه‌هایی که واقعا خوش‌آتیه هستند و تاثیر مثبتی در صنایع مختلف می‌گذارند، ادامه دهد.

 

مترجم: ملیحه حسینی

منبع:
azcoinnews
ملیحه حسینی

من در رشته متالوژی صنعتی تحصیل کردم. از سال 1401 تصمیم گرفتم در رسانه بلاک‌پست به تولید محتوا در مورد فناوری بلاک‌چین و صنعت جذاب ارزهای دیجیتال بپردازم. سعی میکنم تا ...

یک پاسخ به “30 کارآفرین یا 30 کلاهبردار؟ نگاهی انتقادی به مجله فوربس”

  1. سجاد حسینیان گفت:

    جالب بود 👍

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
آخرین مطالب