در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس 2024 چه گذشت؟

در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس 2024 چه گذشت؟ گزارش‌
زمان مطالعه : 2 دقیقه

سیزدهمین نمایشگاه اینوتکس از تاریخ 18 اردیبهشت در تهران برگزار شد که به مدت چهار روز دایر است.

  • اینوتکس؛ یک نمایشگاه بین‌المللی در حوزه‌ی نوآوری و فناوری است که محل برگزاری آن پارک علم و فناوری پردیس می‌باشد.

تیم بلاک‌پست با بازدید از این نمایشگاه سعی کرده است تا با شرکت‌ در همایش‌های مرتبط با حوزه‌ی بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال؛ چالش‌ها، فرصت‌ها و نیازهای موجود را از نگاه فعالان حوزه‌ی اقتصاد دیجیتال ببیند و مورد ارزیابی قرار دهد.

در روز دوم این نمایشگاه، پنل گفتگویی با موضوع «کدام وعده‌های بلاک‌چین محقق شد؟» به میزبانی مهسا نجاتی؛ دبیرتحریریه رسانه‌ی رمزارز شکل گرفت.

سخنرانان این پنل:

  • سهراب ثامنی؛ مدیرعامل شرکت زربان (ارائه‌دهنده‌ی پلتفرم وام‌دهی و سپرده‌گذاری ارزهای دیجیتال)
  • احسان قاضی‌زاده؛ مدیرعامل صرافی بیتمکس
  • مصطفی قمری؛ رییس هیئت مدیره‌ی شرکت بینوست (ارائه‌هنده‌ی خدمات سرمایه‌گذاری و سبدگردانی ارزهای دیجیتال)

در بخش اول این گفتگو، احسان قاضی‌زاده در رابطه با این سوال که کدام وعده‌های بلاک‌چین محقق نشده است، پاسخ داد:

طرفداران بلاک‌چین در سال‌های اولیه پیدایش بیت‌کوین نگاه رویاپردازانه‌ای به این فناوری داشتند و در حال حاضر این دیدگاه‌ها را وعده‌های بلاک‌چین تلقی می‌کنند؛ وعده‌هایی همچون شفافیت، امنیت، دموکراسی اقتصادی و حتی شفافیت در سطوح سیاسی.

وی معتقد است که از منظر فناورانه، فناوری معمولا ادعایی نمی‌کند و در واقع، برآیند کنجکاوی و حل مسئله‌ی جمعی برای موضوعات مختلف است.

طبق گفته‌های قاضی‌زاده، درصورتی‌که نگاه ابزاری به این فناوری داشته باشیم، طبیعتا ضعف‌هایی وجود دارد که سبب می‌شود توقعات اولیه را برآورده نکند. به‌طور مثال، اینترنت با وعده‌ی دسترسی آزاد و عادلانه‌‌ به داده‌ها ظهور پیدا کرد و البته که کاربردهایی داشته و بسیاری از امور را تسهیل سازی کرده است؛ اما گاها به ابزاری برای سرکوب، سانسور و رانت اطلاعاتی تبدیل می‌شود.

سهراب ثامنی، دیگر مهمان این پنل، «ناشناس ماندن و مقیاس‌پذیری» را دو وعده‌ی تحقق نیافته‌ی بلاک‌چین توصیف کرد.

به گفته‌ی ثامنی، یکی از وعده‌‌های محقق نشده‌ی این فناوری در حقیقت مقیاس‌پذیری است که بتواند برای عموم و با هزینه کم قابل استفاده باشد. وی، اما در مورد وعده‌های محقق شده بلاک‌چین به امنیت، عدم نیاز به اجازه و اعتماد به شخص ثالث و غیرمتمرکز بودن اشاره کرد.

سهراب ثامنی اظهار داشت که بلاک‌چین برای کسب و کارهایی با داده‌های بسیار حساس و نیازمند عدم اعتماد به واسطه‌ها، بستر مناسبی است. این فناوری، زیرساختی است که می‌توان بدون نیاز به یک نهاد واسط اپلیکیشن‌هایی بر بستر آن راه‌اندازی کرد. از جمله این اپلیکیشن‌ها، می‌توان به صرافی‌ها و پلتفرم‌های غیرمتمرکز در حوزه‌ی وام‌دهی اشاره کرد.

وی امیدوار است تا با تغییر و بهبود تکنولوژی‌های زیرساختی در لایه دوم‌های اتریوم فضا برای دیگر کسب و کارها نیز فراهم شود؛ چراکه درحال حاضر هزینه مدیریت کردن آن‌ها در بلاک‌چین بسیار زیاد است.

ساجده حسینی

ادبیات انگلیسی خوندم و خیلی تصادفی وارد حوزه کریپتوکارنسی شدم. علاقه زیادی به مطالب تخصصی حوزه بلاک‌چین دارم و به طور پیوسته درمورد تحولات بازار ارزهای دیجیتال ...

3 پاسخ به “در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس 2024 چه گذشت؟”

  1. سجاد گفت:

    احسنت به این پوشش خبری

  2. سبحان بالاور گفت:

    خیلی هم عالی ، ممنون از پوشش خبری تون از این نمایشگاه

  3. S گفت:

    ناشناس موندن محقق نشده؟؟؟
    مگه این از هدف‌های اصلی بلاک‌چین نبوده و نیست؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
آخرین مطالب